Skip to content

Parkering & cykelboxar

Föreningen har ca 400 p-platser med hyra á 100 kr/månad, och 2 garage under jord med 287 platser á 250 kr/månad. Vi har garageboxar vid utkanten av Axel Danielssons Väg som kostar 300 kr/månad. Kötiden varierar beroende på vilken plats den boende är intresserad av.

För anmälan till kö kontakta parkering@mhus23.se. Det går endast att anmäla sig efter att man tillträtt lägenheten. Vid konversation uppge alltid adress och lägenhetsnummer ( 3 siffror ).

OBS! Registreringsbevis krävs för att få ställa sig i kö. Fordonet måste vara registrerat på någon i hushållet. För firmabil gäller intyg från arbetsgivare. Detta krav ställs för att motverka svartuthyrning.

Vid byte av fordon skickas nytt registreringsbevis till parkering@mhus23.se. Tänk på att uppge nummer på parkeringsplatsen eller garaget där fordonet parkeras. Det går även bra att lämna registreringsbeviset på bokontoret.

Det är endast tillåtet att hyra plats om man innehar ett fordon, tex om man hyr 2 platser och skulle sälja ett fordon. Då är det inte tillåtet att hyra mer än en plats. 

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området, kostnad 5 kr/tim/dygnet runt.

Observera att garage eller p-plats INTE följer med automatiskt vid överlåtelse av lägenheten. En lägenhet har rätt till max två platser.

Observera även att garageboxar inte får användas som förråd. Om detta sker kommer hyresavtalet att sägas upp eftersom det strider mot avtalet.

Cykelboxar finns att hyra på höghusområdet. För anmälan till kö kontakta parkering@mhus23.se. Hyra för cykelboxar är 30 kr/månad/cykel.