Skip to content

Parkering & Cykelplatser

Föreningen har ca 352 parkeringsplatser med hyra á 100 kr/månad, och 2 garage under jord med 169 platser med hyra á 250 kr/månad. Det finns även 164 platser i garageboxar ovan mark vid utkanten av Axel Danielssons Väg med hyra á 300 kr/månad.

Karta över parkeringsområdena.

Här hittar ni frågor och svar angående uthyrningsregler.

För anmälan till kö kontakta parkering@mhus23.se. Det går endast att anmäla sig efter att man tillträtt lägenheten. Vid konversation uppge alltid adress och lägenhetsnummer ( 3 siffror ).

Nyinflyttade har förtur i kösystem för att få en första plats.

OBS! Registreringsbevis krävs för att få ställa sig i kö. Fordonet måste vara registrerat på någon i hushållet. För firmabil gäller intyg från arbetsgivare. Detta krav ställs för att motverka svartuthyrning.

OBS! Vid byte av fordon skickas nytt registreringsbevis till parkering@mhus23.se. Tänk på att uppge nummer på parkeringsplatsen eller garaget där fordonet parkeras. Det går även bra att lämna registreringsbeviset på bokontoret.

Det är endast tillåtet att hyra plats om man innehar ett fordon, tex om man hyr 2 platser och skulle sälja ett fordon. Då är det inte tillåtet att hyra mer än en plats. 

Fordonet måste få plats inom markerad parkeringsyta, är fordonet för stort kommer parkeringsbolaget bötfälla fordonet. Det är medlemmens ansvar att se till att fordonet får plats inom markerad parkeringsyta. 

Föreningen kan erbjuda laddning för elfordon. Anmäl ditt intresse här

Föreningen kan erbjuda ett fåtal bredare parkeringsplatser för husbil, större taxibilar eller större lätta lastbilar.

Föreningen erbjuder inte uppställningsplatser för husvagnar och släpvagnar.

Det är förbjudet att ladda elfordon i garagen.

Om ni hyr garage är det er skyldighet att alltid låsa garaget, om ni inte låser kan detta leda till uppsägning av garageplats.

Det är förbjudet att installera motordriven garageportsöppning, detta kan leda till uppsägning av garageplats. Gäller ifrån 2022-03-01.

Observera att garage eller p-plats INTE följer med automatiskt vid överlåtelse av lägenheten. En lägenhet har rätt till max två platser.

Observera även att garageboxar inte får användas som förråd. Förvaltningen gör kontroll fortlöpande. Om detta sker kommer hyresavtalet att sägas upp eftersom det strider mot avtalet.

Cykelplats i cykelbox finns att hyra på höghusområdet. För anmälan till kö kontakta parkering@mhus23.se. Hyra för cykelplats är 30 kr/månad/cykel.

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området, betalas vi app.

Se karta med röd markering.